Til Fruit Logistica 2019, som afholdes fra 6. til 8. februar 2019 i Berlin, kan besøgende stemme på de ti nominerede til Innovation Award. En af de nominerede er Bejo´s rødløgssort Redlander!

Redlander er den første rødløgshybrid på markedet med høj resistens mod løgskimmel (HR: Peronospora destructor). Løgskimmel er et alvorligt problem i løgproduktionsmarker mange steder i verden. Bladene bliver inficerede, og det medfører store udbyttetab ved høst og kan ødelægge afgrøden fuldstændig.

Et unikt nyt produkt i sortimentet for den økologiske avler, - sorten Redlander giver en større sikkerhed i produktionen og har enestående god holdbarhed på lager. Også for den konventionelle sektor er Redlander en perfekt sort at dyrke, da den kræver mindre brug af plantebeskyttelse. Afhængig af dyrkningssæsonen og sygdomssmittetrykket kan udbytter variere rigtig meget. Når man dyrker Redlander mindskes denne variation drastisk og sikkerheden for godt udbytte øges.

Redlander red onion FLIA 1

Dette smukke runde rødløg har en fantastisk skalkvalitet og en fin indvendig farve. Redlander har en frisk, sprød smag og kan spires rå i salater eller som tilbehør til diverse retter. Forbruget og indtaget af rødløg er stigende på grund af smagen, den flotte farve og de mange anvendelsesmuligheder.

Redlander kan fås både som økologiske og konventionelle frø. Ud over Redlander har Bejo også udviklet en serie af gule løghybrider med skimmelresistens.

Denne nyhed (HR resistens mod løgskimmel) er udviklet og testet af Bejo og De Groot en Slot, - med et tæt samarbejde mellem forædlingen og plantepatologiafdelingerne i begge firmaer.

Fredag den 8. februar kl. 14:30 offentliggøres vinderen af dette års Innovation Award.