Den 9. juli afholdt SeedCom Quality Inside Onion sets demo tour i Brande for de danske løgavlere. Dagen skulle have været for internationale såvel som danske kunder, men grundet corona-virus, blev den internationale stikløgsdag holdt under andre mere nationale former.

Omkring 25 deltagere mødte op hos Axel Månsson i Brande, hvor fine forsøgsmarker var etableret både på konventionelle og økologiske jorde. De Groot en Slot og Broer præsenterede hele stikløgssortimentet, fra de tidlige sorter som Forum, Troy, Jagro og Jetset inklusiv nye eksperimentele sorter - til de lidt senere sorter som Centurion, Hercules, den skimmelresistete Boga, Corona, Carballo og Hysky samt en ny skimmelresistent sort, der beskrives som en "Centurion med skimmelresistens". Red Light, Red Ray og den skimmelresistente Redlander udgjorde det røde stikløgssortiment. Desuden var den hvide sort Icebear i marken. 

I den økologiske stikløgsmark var der angreb af løgskimmel, og det var tydeligt at se, hvilken forskel skimmelresistens kan gøre.

Se filmen og oplev stemningen fra dagen!

A great day!

Ron Spaans