I nogen tid nu, har der været et behov i markedet for visuelt at kunne skelne vores økologiske og ubejdsede frø fra hinanden. Tiden er nu kommet!

Ny farve

Fra september 2020 introducerer Bejo en ny økologisk coating med en gullig farve. Vores ubejdsede coating vil stadig være hvid, således at de begge kan skelnes fra hinanden.

Forbedret coating

På linje med vores konventionelle bejdsede frø, vil vi ændre både den nye gullige og den hvide ubejdsede coating til vores nye bæredygtige coating opskrift (introduceret i 2018). Denne bæredygtige coating af lavet af naturlige materialer og nedbrydes fuldstændigt. Den har også en kortere tørretid, hvilket bevarer frøets vitalitet bedre og sparer energi. Den nye coating er godkendt af økologiske certificeringsmyndigheder.

For at lave denne omstilling har Bejo investeret i helt nye coating faciliteter. Coatingen reagerer lidt forskelligt på forskellige afgrøder, så vi udførte mange forsøg for at finde den rigtige indstilling for dosering og tørring, - for at opnå de rette resultater og for at kunne levere den ønskede Bejo-kvalitet. Denne testproces er omhyggeligt udført i tæt samarbejde med vores forskerteam og leverandører. Produktionen af økologiske frø med den nye coating starter i september 2020. I udfasningsperioden kan kunder modtage økologiske frø med hvid eller gullig coating indtil december 2022.

Frø-coating

Fordelen ved frø-coating generelt er, at den sikrer en glattere overflade på frøene, og der udvikles mindre støv fra frøene, hvilket giver forbedret såning. En farvet coating gør også frøene mere synlige i jorden.

Bejo´s økologiske og ubejdsede frø er begge top-kvalitetsprodukter. Disse frø har været gennem avanceret rensning, størrelsessortering og fysiske behandlingsprocesser. De sikrer avlerne det bedst mulige startmateriale for at kunne dyrke sunde afgrøder på en bæredygtig måde og sikrer pålidelig høst.